Hello World!


Bienvenido/a a #aCanelma #Lab, el "cajón de sastre" de aCanelma, en el que Alicia Cañellas da a conocer, a modo de portfolio digital personal, sus aprendizajes, experimentos, noticias y reflexiones, sobre innovación y tendencias de ámbito educativo-tecnológico.

lunes, 23 de marzo de 2015

"Cicle de l'Aigua #VR", la 1era app en Realitat Virtual Inmersiva en català!

Aquest cap de setmana l'equip d' All VR Education, del que formo part, va participar a la #HackatH2On organitzada pel Museu Agbar de les Aigües de Barcelona

El nostre objetiu: crear en 24 hores la nostra primera app de Realitat Virtual inmersiva oberta al públic, i en català (podem parlar de la primera app VR inmersiva per a visors cardboard que es desenvolupa en aquest idioma).

La temàtica de la hackathon havia de ser l'Aigua, per la qual cosa vàrem optar per desenvolupar un recorregut guiat de Realitat Virtual Inmersiva que mostrés al usuari les diferents fases del Cicle de l'Aigua, des de una perspectiva en la que l'usuari pogués viure un primera persona què sent una gota d'aigua al llarg de tot el procés.  


Aquesta experiència ha estat molt gratificant, i hem pogut gaudir a tope durant tot el cap de setmana, junt amb la resta de participants: 100 professionals de diferents àrees que, com nosaltres, han donat el millor de si a l'hora de materialitzar les seves propostes. Us mostrem la presentació del projecto, així como un video de l'aplicació creada per en Jordi Martos i jo mateixa, l'Alicia Cañellas. 

Òbviament, i com veureu, el resultat final de la nostra app és millorable, i ens va faltar incorporar elements d'interacció directe i recursos gràfics (com ara cartells informatius per fases) de cada etapa, però estem orgullossísims de tot el que hem arribat a aconseguir en només 24 hores, sense apenes haver dormit, generant el guió seqüencial, gravant els audios des de el telèfon mòbil, generant les escenes i els moviments de càmera a contra-rellotge, quadrant les diferents pistes d'audio d'acompanyament musical per marcar els ritmes, etc. 

¿Esteu preparats per summergir-vos en el mar, experimentar el procés d'evaporació, viatjar pels núvols fins convertir-vos en pluja i baixar riu avall fins arribar novament al mar? Doncs us animeu a provar la nostra aplicació de #VR. Esperem que us agradi!!  :)


Nota: en realitzar captura de pantalla de l'app des de Pc,
per generar el format video, 
l'audio no s'escolta del tot bé (a l'app sí!)...


Agraïments: al Museu de les Aigües de Barcelona, a la Fundació Agbar i a la resta d'entitats col·laboradores, per haver fet possible que poguem participar i gaudir amb aquesta hackatón.

Nota: Podeu descarregar la versió beta de l'app "Cicle de l'Aigura #VR" en el vostre smartphone en el següent enllaç: http://tinyurl.com/m7rqook 
(necessitareu unes ulleres cardboard per gaudir de la primera experiència #VR inmersiva en català).Alicia Cañellas.


Guió de l'app: (idioma: catalán)

Títol: "CICLE NATURAL DE L’AIGUA #VR"

Sequència00_inici_presentació:
L’aigua circula pel nostre planeta seguint el seu cicle natural.
Els éssers vius depenem d’aquest cicle per aconseguir l’aigua necessària per viure.
Anem a experimentar en primera persona què sent una gota d’aigua en circular dins aquest cicle natural, i passant pels seus diferents estats.
¿Preparat? Comencem.
Sequència01_mar: (estat líquid) Molècula d’aigua al mar:
Ara mateix som una gota d’aigua.
Estem enmig del mar, junt amb altres molècules d’aigua...
Sequència02_evaporació: (estat gasós) Evaporació:
Fixa’t en el Sol… el veus? La seva calor fa que les molècules d’aigua es separin i passin a l’atmòsfera en forma de gas; és el vapor d’aigua. I aquest fenòmen s’anomena Evaporació.  Pujem, pujem amunt, som-hi!...
Sequència03_núvols: (estat gasós/sòlid) Els núvols:
Mitjançant el procés de evaporació arribem als núvols. Els núvols estan formats per gotes d’aigua microscòpiques, com ara mateix tu, i també per petits cristalls de gel.
Sequència04_condensació: (estat sòlid) Condensació:
Ja som als núvols, però… atenció! Ho notes? anem poc a poc agafant pes… Ens estem condensant…
Quan les gotes i cristalls de gel que hi ha als núvols es fan massa pesats, aquests es condensen i cauen en forma de precipitació.
Ep, vigila!.. que anem cap a baix!
Sequència05_pluja_precipitació: (estat líquid/sòlid) Precipitació:
Les precipitacions poden ser en estat líquid, en forma d’aigua (com els plugims, les pluges, els ruixats, o les tempestes i trombes), o bé en estat sòlid, en forma de gel (com la neu o la calamarsa).
Secuencia06_inmersió: (estat líquid) Infiltració:
((SPASHH)) Ens summergim!
Part de l’aigua de pluja es filtra al sòl i alimenta els aqüífers, per on circula molt més a poc a poc.
Sequència07_riu_escolament: (estat líquid) Escolament:
.. o bé, amb l’escolament, l’aigua de les precipitacions llisca per la superfície terrestre per efecte de la gravetat, y crea rius i llacs...
Sequència08_mar: (estat líquid) Al riu:
Aquests rius i llacs estan formats per milers de gotes d’aigua, com ara tu.
¿Estàs preparat per anar riu avall?... a veure què ens espera! 
Endavant!
Sequència09_mar: (estat líquid) Retorn al mar:
Finalment, l’aigua sempre torna al mar, des d’on tornarà a evaporar-se per reiniciar així novament  el cicle.
Sequència10_conclusió: temps gota-cicle
T’ha agradat sentir-te una gota d’aigua? Tingues en compte que una gota pot trigar uns 3.500 anys a completar tot el cicle natural.


Post original: All VR EducationNo hay comentarios:

Publicar un comentario